Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Τσιμούρ ή τσουμούρ (Ποντιακή συνταγή)

Μια γρήγορη και νόστιμη Ποντιακή συνταγή που αξιοποιεί το προχθεσινό ψωμί, μοιάζει πολύ με τις αυγόφετες και τα παιδιά τα λατρεύουν!!

Υλικά

  1. 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
  2. 1 γεμάτη κ. σ. αγελαδινό βούτυρο
  3. 5-6 φρέσκα αυγά
  4. Λίγο γάλα
  5. 3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
  6. Αλάτι
  7. Πιπέρι
  8. Κόκκινο πιπέρι για το σερβίρισμα

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, λίγο γάλα, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε όπως για ομελέτα
  2. Κόβουμε το ψωμί σε μεγάλες μπουκίτσες.
  3. Λιώνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθούν καλά. Προσθέτουμε το ψωμί και το ροδίζουμε
  4. Ρίχνουμε στο τηγάνι τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά όλες οι μπουκίτσες. Τηγανίζουμε μέχρι να ψηθεί το αυγό.
  5. Μεταφέρουμε σε πιάτο και πασπαλίζουμε με κόκκινο πιπέρι.
  6. Οι πόντιοι τα συνοδεύουν με αριάνι ή με ολόπαχο γιαούρτι, ξέρετε, αυτό με την πεντανόστιμη πετσούλα από πάνω. Καλή σας όρεξη!