Μια γρήγορη και νόστιμη Ποντιακή συνταγή που αξιοποιεί το προχθεσινό ψωμί, μοιάζει πολύ με τις αυγόφετες και τα παιδιά τα λατρεύουν!!
Υλικά
- 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 γεμάτη κ. σ. αγελαδινό βούτυρο
- 5-6 φρέσκα αυγά
- Λίγο γάλα
- 3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Κόκκινο πιπέρι για το σερβίρισμα
Οδηγίες μαγειρέματος
- Βάζουμε σε ένα μπολ τα αυγά, λίγο γάλα, αλάτι και πιπέρι και τα χτυπάμε όπως για ομελέτα
- Κόβουμε το ψωμί σε μεγάλες μπουκίτσες.
- Λιώνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι το βούτυρο μαζί με το ελαιόλαδο και αφήνουμε να ζεσταθούν καλά. Προσθέτουμε το ψωμί και το ροδίζουμε
- Ρίχνουμε στο τηγάνι τα χτυπημένα αυγά και ανακατεύουμε να καλυφθούν καλά όλες οι μπουκίτσες. Τηγανίζουμε μέχρι να ψηθεί το αυγό.
- Μεταφέρουμε σε πιάτο και πασπαλίζουμε με κόκκινο πιπέρι.
- Οι πόντιοι τα συνοδεύουν με αριάνι ή με ολόπαχο γιαούρτι, ξέρετε, αυτό με την πεντανόστιμη πετσούλα από πάνω. Καλή σας όρεξη!