Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ποντιακό μαντί με μακαρόνια

Υλικά

  1. 1/2 κιλό μακαρίνα ή μακαρόνια χοντρά
  2. 3 σκελίδες σκόρδο
  3. 2 κούπες γιαούρτι στραγγιστό
  4. 1/4 κούπας λιωμένο βούτυρο ζεστό
  5. Αλάτι
  6. Κόκκινο πιπέρι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. 1 Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές λάδι. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε ½ κούπα από το νερό που έβρασαν. Τα βάζουμε στην κατσαρόλα.
  2. 2 Κοπανάμε το σκόρδο στο γουδί, με λίγο αλάτι, μέχρι να γίνει πολτός. Σ’ ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, ρίχνουμε το νερό που κρατήσαμε, το κοπανισμένο σκόρδο και ανακατεύουμε.
  3. 3 Περιχύνουμε τα μακαρόνια με το σκορδάτο γιαούρτι και το βούτυρο κι ανακατεύουμε. Πασπαλίζουμε με κόκκινο πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.