Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ποντιακό πιλάφι

Υλικά

  1. 500 γρ. Μοσχάρι ελιά σε κομμάτια
  2. 1 κουπα ρύζι τ. Αμερικής
  3. 6 καρότα
  4. 1 ξερό κρεμμύδι μεγάλο ή δυο μικρά
  5. 1 κ.γ. πιπέρι
  6. Πολυ λίγο μοσχοκάρυδο
  7. 1 κ.γ αλάτι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. Αρχικά Ξαφριζουμε το μοσχαράκι. τα κομμάτια να είναι όπως η φωτογραφία.
  2. Μέχρι να βράσει το μοσχαράκι ψιλοκόβουμε κρεμμύδι και τα καρότα
  3. Αφού ξαφρισουμε το μοσχαράκι πετάμε το πρωτο νερό και το ανανεώνουμε με φρέσκο και καθαρό να πάρει άλλη μια βραση.
  4. Έπειτα στο νερό που βρασαμε το δεύτερο Αφαιρούμε το μοσχαράκι και προσθέτουμε στο ίδιο νερό να βράσουμε το ρύζι.
  5. Μετά θα Στραγγίξουμε καλά το ρυζι.
  6. Καθαρίζουμε την κατσαρόλα και μετά ρίχνουμε ελαιόλαδο περίπου ένα δάχτυλο και σοταρουμε το κρεμμύδι με το καρότο μαζί εκεί θα ρίξουμε πιπέρι αλάτι και μοσχοκάρυδο
  7. Στη συνέχεια θα βάλουμε το μοσχαράκι να το Αρωματισουμε…
  8. Αφού το αφήσουμε για 5 λεπτά σβήνουμε την φωτιά ρίχνουμε και το ρύζι και το ανακατεύουμε μαλακά για ένα λεπτό. Έτοιμο!!! 🙂