Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ποντιακή τυρόπιτα

  1. 3 μεγάλα ποντιακά φύλλα (ψημένα στο σάτσι)
  2. 100 γρ τυρί φέτα (ότι άλλο θέλει ο καθένας)
  3. Πιπέρι
  4. Μπούκοβο
  5. Λάδι

Οδηγίες μαγειρέματος

  1. Βάζουμε στο τηγάνι λίγο λάδι. Βρέχουμε 1,5 φύλλα με νερό και το κομματιάζουμε σε μεγάλα κομμάτια και το ρίχνουμε στο τηγάνι
  2. Κόβουμε το τυράκι σε μικρά κομματάκια και τα ρίχνουμε πάνω στα φύλλα. Βάζουμε και το πιπέρι και το μπούκοβο.
  3. Βρέχουμε 1,5 φύλλα με νερό και το κομματιάζουμε σε μεγάλα κομμάτια και το ρίχνουμε στο τηγάνι σκεπάζοντας τη γέμιση. Ρίχνουμε λίγο ακόμα λάδι έτσι ώστε όταν το γυρίσουμε να μην κολλάει. Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 10′ λεπτά και ελέγχουμε αν έχει ψηθεί.
  4. Το γυρνάμε και από την άλλη πλευρά και το αφήνουμε να ψηθεί για περίπου 5′ ακόμα.
  5. Κόβουμε σε 4 κομμάτια και σερβίρουμε. Καλή μας όρεξη